И Netflix лансира собствени мобилни игри

Американската дигитална платформа Netflix продължава да се развива все повече и повече и сякаш амбициите ѝ нямат край. Последен пример затова е как преди няколко дни Netflix пусна на пазара и първите си мобилни игри: специално пригодени за притежателите на мобилни телефони с операционна система Android. Ето какво друго се знае до сега:

 

От 2-ри ноември, вторник, феновете на Netflix вече могат да изтеглят игри, специално програмирани за техните мобилни телефони. Това са Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: The Game, Shooting Hoops, Card Blast и Teeter Up, които могат да бъдат свалени, след като преди това потребителят е изтегли приложението на дигиталната платформа.

Както казахме, лейбълът от доста време насам се опитва да предостави нови начини и идеи, чрез които да привлече все повече и повече хора. Ето защо няма нищо учудващо, че още това лято Netflix назначи Майк Верду – изпълнителният директор, отговарящ за видеоигрите, и вицепрезидент по съдържанието с разширена и виртуална реалност във Facebook, да съдейства за разработването на бъдещите гейминг проекти на компанията.

Майк Верду.

Наред с това петте мобилни игри няма да включват никакви вградени реклами – особено тези за закупуването на допълнителни дигитални пари, дрехи, оръжия. Така или иначе потребителите и зрителите на Netflix вече си плащат месечния абонамент, за да използват всичките функции на платформата.

Кадър от Stranger Things 3: The Game.

Интересно е да се спомене, че ако даден герой или имена бъдат по-често избирани от други, то Netflix ще направи така, че те да бъдат повече рекламирани от другите му мобилни игри.

Грег Питърс.

Може би някой ден ще видим как някоя наша игра мотивира създаването на филм или сериал. Това ще бъде наистина невероятно изживяване, при което играчите и зрителите ще могат да видят богатото взаимодействие между различните форми на забавление.“ – размечта си Грег Питърс, главен оперативен директор и главен продуктов директор на Netflix.