Холивудски обичаи: странните модерни имена

Имената като Норт Уест и Епъл може да не са често срещани в повечето държави, но във Холивуд те са нещо напълно нормално.

Запознаваме ви с някои от най-куриозните.

Сейнт Кардашиян Уест

Първородният син на звездната двойка Кание Уест и Ким Кардашиян има много интересно име. След много слухове,  семейството прекъсна традицията да кръщава децата си на четирите световни посоки, избирайки името Сейнт (анг: светец). Именно Кание предложил името на Ким, която описва раждането на сина им като „благословия“ след трудната ѝ и опасна бременност. Главният редактор на Vogue Анна Уинтур сподели, че изборът на име от страна на родителите е „гениален“.

Уайът Изабел Къчър

Наследницата на Ащън Къчър и Мила Кунис се сдоби с името си по много необичаен начин. Докато пътували за баскетболен мач, двамата започнали да играят на игра на думи. Ащън трябвало да запише всичко, което видял по пътя „sign, truck, wall, door“ и тогава решили да използват Уайът (Wyatt).  Оказало се, че името е със средновековен английски произход и добива огромна популярност в САЩ.

Епъл Мартин

Отрочето на Крис Мартин и Гуинет Полтроу се казва буквално „ябълка“. Това име е много нетипично в англоговорещия свят. Майката на Епъл, която е фен на природосъобразното хранене като цяло, искала името на дъщеря ѝ да бъде „здравословно“ и „чисто“.

Беър Блу Джареки

Родителите Кристофър Джареки и Алисия Силвърстоун със сигурност са пропуснали факта, че синът на Кейт Уинслет носи същото „мечешко“ име.

Кал-Ел Кейдж

Никълъс Кейдж и Алис Ким са очевидно големи фенове на Супермен, след като кръщават сина си така. Според тях рожденото извънземно име на Кларк Кент звучи „запомнящо се“ и „остро“.

Джермаджести Джаксън

Синът на Джърмейн Джаксън (един от братята на Майкъл Джаксън) и Алехандра Оасиаса се казва по този начин, защото баща му просто комбинирал началото на името си с думата за „величество“ (majesty). Ако това ви се струва странно, братът на Джермаджести се нарича Джафар.