Хейдън Кристенсен или завръщането на Анакин Скайуокър

Наистина радостни новини за феновете на култовата сага „Междузвездни войни“. Канадският актьор Хейдън Кристенсен, изпълнил ролята на Анакин Скайуокър, след дългогодишно отсъствие от светлините на прожектора, отново се завръща във вселената на Джордж Лукас. Ето за какво става дума:

 

Дигиталната платформа на Disney+ има големи планове за емблематичната сага. След множество други сериали, филми и анимационни филмчета, свързани с „Междузвездни войни“, лейбълът неотдавна обяви, че през 2022-а ще лансира специални серии за Оби-Уан Кеноби, който отново ще бъде изигран от Юън Макгрегър. Наред с това играта на Хейдън Кристенсен е нужна повече отвсякога за снимките на „Асока“, фокусиращи се върху падуана на Анакин – Асока Тано, по данни на The Hollywood Reporter.

Асока Тано – някогашният падуан на Анакин.

Да припомним, че освен в „Междузвездни войни: Епизод II – Клонираните атакуват“ (2002) и „Междузвездни войни: Епизод III – Отмъщението на ситите“ (2005), канадецът участва в още няколко филма след това: „Телепорт“ (2008), „Ню Йорк, обичам те!“ (2009) и „Американски обир“ (2014). А от техните снимачни площадки напуска Холивуд, заменяйки го с фермата си в Онтарио, Канада.

Хейдън Кристенсен и Марк Хамил (Люк Скайуокър).

Все пак през 2015-а Los Angeles Times успява да интервюира звездата, за да разбере кои са били причините, поради които Хейдън решава да се откаже от актьорството.

Предполагам, че изживявайки нещо толкова голямо като „Междузвездни войни“, щях да имам гарантирана бляскава кариера и уникални възможности. Но това беше твърде много за мене – не исках животът ми да премине все едно съм яхнал голяма вълна… Едно гласче ми беше казало: „ако отсъствието ми от светлините на прожектора ми съсипе кариерата – нека да бъде така. Но някой ден ще мога да се завърна и да поема оттам, откъдето спрях, без това да ми се отрази върху психическото здраве.“ – признава Хейдън Кристенсен.

Хейдън Кристенсен позира пред „Хилядолетния сокол“.

Така че по всичко изглежда, че ще виждаме канадския актьор все по-често на екрана.