Ford Mustang Mach-E остава сред най-добрите в историята

Mach-E , който си завоюва престижа да се казва Mustang, отначало започва като семеен Focus EV. През годините, обаче, шефовете на Ford осъзнаха, че ако компанията иска да продава електромобили, ще трябва да изгради ембелматичен модел, който да развълнува хората.

 

Изпълнителният директор на Ford Джим Фарли нарежда на дизайнерския екип да се върне на чертожната дъска две години преди планираното представяне на автомобила по график, а инструкцията му е: „Помислете за Мустанг“. Така автомобилът получи визия на кросоувър с линиите на Ford Mustang.

Това е най-добре изглеждащата кола в сегашната гама на Ford, различна от действителния Stang, и освен това е по-привлекателна от повечето кросоувъри. От Ford споделят, че електрическият джип ще достига 100км\ч. за по-малко от 6.0 секунди. Това е много бързо за кола с 30 кубически фута място за съхранение в багажника. Моделите със задвижване на задните колела с по-малки (и по-леки) батерии трябва да постигат този спринт за около 7.0 секунди – все още много добро време за този клас автомобили. Последното изпълнение на Ford при GT Performance Edition развиващ 480 к.с. и 860 нм въртящ момент е в състояние да ускори от 0 до 100км\ч. в час за 3.5 секунди, което го поставят в челните позиции за SUV с тези размери.

Така че, ако харесвате Mustangs, защото те са атрактивни, пъргави и не чак толкова скъпи, Mach-E трябва със сигурност е подходящ за вас. Освен това вътрешността му е достатъчно добре обурудвана, че началната цена от близо 50 000 долара да изглежда повече от приемлива. Семейството Mustang използва някои от любимите си двигатели, с опияняващи нотки на изгорели газове и повече характер от всеки електромотор. Те са вълнуващи и при шофиране.

По-специално моделите Shelby предлагат хиперкомуникативно управление и окачване, а рискът да се откъснете от настилката поради невнимание или липса на умения, е съвсем реален, защото автомобилите на Mustang са достатъчно бързи.