Fabled Lands – шампионът на българската гейминг индустрия

Чудесна новина за любителите на видеоигрите – най-вече българските! Преди няколко дни независимото пловдивско студио за игри „Прайм Геймс“ лансира четвъртия си гейминг проект, който не спира да жъне успехи. Ето за какво става дума:

 

Fabled Lands („Легендарни земи“) – така се казва новата игра на „Прайм Геймс“, която вече може да бъде намерена на американската платформа за разпространение на дигитално съдържание, мултимедия и видеоигри – Steam.

Програмата е безплатна и позволява на клиента не само да си чати със своите приятели, да следи различни форуми и новини, да купува или подарява игри, но веднъж закупен, продуктът си остава в профила на купувача. С други думи, ако той си смени компютъра, просто трябва да свали наново Steam, да влезе в системата и отново може да инсталира всичките си купени игри – край на безкрайното пренасяне на дискове!

Скрийншот от геймплея на играта.

От 20-ти май тя е с така наречения ранен достъп (early access), което ще рече, че до тогава само редица потребители ще имат честта първо да я изпробват и да платят за нея. Още повече, че така производителите могат да получат и адекватна обратна връзка, ако трябва нещо в нея да се промени или подобри.

Заглавието на „Прайм Геймс“ се изкачва все по-нагоре и по-нагоре в класациите.

Веднъж пусната в дигиталната платформа, Fabled Lands бързо набира популярност в категориите “Популярни предстоящи заглавия” и “Нови и тренди”. По този начин многобройните потребители на Steam могат да видят българската видеоигра и да се изкушат да си я свалят.

Първа книга от поредицата Fabled Lands на Дейв Морис и Джейми Томпсън.

А що се отнася до Fabled Lands, тя е базирана на едноименните фентъзи книги на британците Дейв Морис и Джейми Томпсън. Първоначално те са издадени в Обединеното кралство през 90-те години, а впоследствие са разпространени във Франция, Германия, Италия, Съединените американски щати (под името Quest) и други държави. До този момент са излезли 12 заглавия от поредицата.

Уебсайт на „Прайм Геймс“.

Създатели на българския развлекателен софтуер са гейм разработчикът Виктор Атанасов и художникът Бернар Аганчян, като геймплейърът му не се различава от старото поколение (old-school) ролеви игри. Въпреки това българският шедьовър впечатлява с красивия си дизайн, пленителната история и увлекателната игра.

Друг скрийншот от геймплея на играта.

Към момента Fabled Lands е с много позитивна оценка – 86% – и продължава да върви все по-нагоре и по-нагоре: 100 написани ревюта, 3000 продадени копия и 14 хил. добавяния в списъците с желания на потребителите на платформата за по-малко от месец. Поздравления на „Прайм Геймс“!

Оттук можете да видите и трейлъра на видеоиграта – https://www.youtube.com/watch?v=oG13t6XKe38&t=42s .