Джони Деп помоли за отлагане на съдебно дело

От няколко години проблемите преследват неуморно холивудската звезда. След като се разведе със скандалната си съпруга в началото на 2017-а, Джони Деп не спира да води съдебни битки и да разменя словесни нападки с Амбър Хърд. А сега дойде ред и на поредния съдебен процес. Ето за какво става дума.

 

Неотдавна ви разказахме за съдебния иск на актьора срещу британския таблоид The Sun, който се гледа във Висшия съд на Лондон, заради клевети от страна на медията, че Джони е „нападател и насилник на жени“. През трите седмици на изслушвания този юли, когато и Амбър Хърд не спираше да налива масло в огъня и успя да вбеси карибския пират, съдебните органи се объркаха още повече. Сега предстои поредното дело между бившите съпрузи, което този път ще се състои в Съединените американски щати.

Джони Деп в Лондон.

Впрочем, лондонският трибунал все още не е произнесъл финалното си решение по казуса „Джони Деп срещу The Sun“.

Предстоящото дело в Щатите е свързано със статия, публикувана през декември, 2018-а, във вестника The Washington Post. Там бившата госпожа Деп разказа за насилието над жените и апелира към редица институции да закрилят повече малтретираните представителки на нежния пол. Макар че името на 57-годшния актьор не бе споменато, едва ли е трудно да се досети човек, че всъщност Амбър е намеквала за брачните си проблеми с него.

Любопитно е да се спомене, че в щата Вирджиния, където се отпечатва вестникът, ищците могат да заведат иск за клевета, ако преценят че в някоя от публикациите се намеква за тях, дори без да са цитирани имената им. Такъв е и случаят с Джони Деп, който заведе дело срещу написаното от блондинката на стойност 50 млн. долара през март, миналата година.

Джони Деп в ролята на злия вълшебник Гелерт Гринделвалд.

Така се стигна и до насрочването на споменатия вече процес, планиран за януари следващата година, но кинозвездата помоли за отлагането му поне до март или юни. Причината – дългоочакваните снимки на третата част на филма „Фантастичните животни и къде да ги намерим“. Припомняме, че там талантливият Джони изпълнява ролята на главния злодей – черният магьосник Гелерт Гринделвад. Снимките на кинолентата трябваше да започнат още през март, но заради избухналата пандемия от коронавирус, екранизацията се отложи чак за октомври: очаква се снимачният процес да продължи поне пет месеца, което означава, че със сигурност ще се застъпи с американското дело. Но в случая Джони Деп едва ли има вина.

Отляво: Амбър Хърд в ролята на Мера, отдясно: Джейсън Момоа в ролята на Аквамен в първия филм.

Но отлагането на съдебния процес ще е от полза и за Амбър Хърд: тя също ще бъде ангажирана със снимките на втората част на лентата „Аквамен“, която трябва да се появи в кината на 16-ти декември, 2022 година. Което прави срещата между бившите съпрузи на 11-ти септември още по-належаща, за да обсъдят потенциална промяна на датата.