Драконова астрология – значение, разлики и мисията на душата

И в България започна да се говори за така наречената Драконова астрология. Макар и за мнозина това понятие да си остава все така обгърнато в мистерия (наистина не става дума за истински дракони), то на практика е ключът към разгадаването на най-съкровените и дълбоки желания на нашата душа. Разказваме ви, какво трябва да знаете за този тъй важен клон на астрологията.

 

Значение:

Двата лунни възела.

Драконовата астрология също използва традиционните дванадесет зодиакални знака на западния свят (от Овен до Риби). Но главната ѝ разлика с тропическата и сидералната астрология е, че вместо да се използва слънчевата позиционна точка 0° при Овен, драконовата използва лунните възли: 0° Овен при Северния лунен възел и 0° Везни при Южния лунен възел.

Двата лунни възела:

Казано на езика на астрономите, това са двете точки, в които еклиптиката на Слънцето и орбитата на Луната се пресичат. Те винаги се намират на 180 градуса една от друга ( попадат в същия градус на два противоположни знака) и астрологически засягат душата и енергийните притоци на всеки човек.

Южният лунен възел (на санскрит Кету) говори за нашите минали животи; придобитите ни сили, способности и умения, които отново трябва да си припомним и пробудим; също така засяга и „оставането ни в миналото“ и страха да продължим напред.

Северният (на санскрит Раху) – от своя страна – говори за новите изживявания, които душата ни иска да изживее; за придобиването на нови умения; за поемането по нови и непознати пътища; излизането от „зоната на комфорт“ и да направим така наречения скок на вярата (leap of faith), сиреч да излезем от нея.

Егото и душата:

Докато в астрологията Слънцето изобразява тялото, то Луната изобразява душата.

Тропическата и сидералната астрология, използвайки Слънцето като начална точка, се фокусират върху егото на даден човек. С други думи – нашата физическа форма, която съществува в триизмерното пространство. Наред с това зодиакът ни показва не само как ние изглеждаме във външния материален свят и как ни възприемат останалите, а и какво искаме да изживеем на материално и физическо ниво като житейски уроци и опит.

Драконовият зодиак, на свой ред, главно се фокусира върху душата – това което тя иска да изживее, научи и натрупа като опит. Може да се каже, че докато другите два се фокусират върху егото ни, то драконовият се фокусира върху душата ни.

Произходът на драконовата астрология:

Името произлиза от латинското наименования на лунните възли – Caput Draconis (Главата на дракона) за Северния възел и Cauda Draconis (Опашката на дракона) за Южния възел, които са част от съзвездието Дракон (Draco). Но докато „главата“ е „гладна“ за нови знания и преживявания, то „опашката“ „се освобождава“ от това, което вече е научила от предишния/предишните животи.

Целите на драконовата астрология:

Съзвездието Дракон.

Мнозина специалисти в тази сфера съветват човек да разглежда паралелно и тропическата, и драконовата си натална карта. Чрез този метод той може по-добре да разбере какви са мисията и най-съкровените желания както на егото, така и на душата му. Подобно на вътрешен компас, упътващ ни към изпълнението на съдбата ни!

Впрочем, някои астролози предпочитат да използват сидералния зодиак, защото смятат, че е по-достоверен от тропическия. В това, разбира се, няма нищо лошо, но при него най-характерното е, че зодиакалните знаци в Слънцето и Луната често минават позиция назад. Аз, например, по тропическата ми натална карта съм Слънце в Лъв и Луна и Асцендент във Везни. Но според драконовия зодиак съм Слънце в Скорпион и Луна и Асцендент в Козирог.

Интересно е да се спомене, че драконовата астрология също така се използва и за по-доброто разбиране на тъмните ни страни, като избухливост, завист, омраза, мързел.

Създаване на драконова натална карта:

Примерна натална карта според Драконовата астрология.

В Интернет пространството има най-различни сайтове, от които може да се калкулира и генерира натална карта за всеки човек. Един от тях е https://horoscopes.astro-seek.com/draconic-chart-astrology-calculator .––––––––––––––––––––––––––––-