Dernière Danse – първата френска песен в YouTube, надхвърлила 1 млрд. гледания

Близо 10 години след премиерата си, музикалното видео на френската певица Индила успя да счупи нов рекорд. Dernière Danse се превърна в първата френскоезична песен, надхвърлила 1 млрд. гледания в най-известната в света платформа за видеосподеляне и гледане.

 

Кой би подозирал, че лансираният на 4-ти декември 2013 г. сингъл на музикантката от алжирски, египетски, камбоджански и индийски произход наистина ще пренапише историята – https://www.youtube.com/watch?v=K5KAc5CoCuk . Над 1 млрд. възпроизвеждания в YouTube – по данни на уебсайта Pop Crave.

Кадър от музикалния клип.

Да припомним, че музикалното парче също бе голям хит в родна България. В днешно време франкофонските песни доста рядко намират път в българския ефир, където преобладават най-вече тези, изпълнявани на английски или испански език. Последният подобен фурор бе на Илона Митреси, сънародничката на Адила Седраия (истинското име на Индила), с песента ѝ Un Monde Parfait.

Илона Митреси.

В интерес на истината, през 2015-а Индила решава да спре с гастролите си, за да се концентрира повече върху издаването на втория ѝ студиен албум, който все още не е завършен. През 2019-а и 2021-а все пак лансира две песни – Parle à ta Tête и Carrousel, която в е дуетно изпълнение с Амир.

Симпатичната Индила.

След Mini World (първия ѝ студиен албум) не исках отново да бъда затворена в клетка. Ето защо е толкова важно за мен да живея инкогнито. Не ме интересуват толкова славата и моите успехи, а моята музика… Изобщо не се двоумя. Очевидно е…“ – сподели неотдавна Адила по време на интервю с френската медия Le Parisien.