Делото Джони Деп срещу таблоида „Сън“: Дъщеря му Лили-Роуз също бе замесена

Преди няколко дни, в Лондон започна един от най-интересните съдебни процеси през последните десетилетия – между прочутия актьор Джони Деп и британския таблоид „Сън“. Делото не само ще продължи три седмици, но с всеки изминал ден става все по-заплетено и любопитно. Разказваме ви какво се случи още през първия ден и защо младата Лили-Роуз също бе замесена.

 

Джони и бившата му съпруга Амбър Хърд, с която бяха женени ( от 2015-а до 2017-а) пристигнаха пред лондонския трибунал във вторник сутринта. Американецът бе облечен с изискан костюм, черно-бял шал (служещ като предпазна маска) и слънчеви очила, а родената в Тексас дама – с черна, елегантна рокля и червен шал, също в ролята на предпазно средство. Интересно е, че Амбър бе придружена от сестра си, своя приятелка и адвокатката си, формирайки по този начин силна феминистка група.

Джони Деп и Амбър Хърд пристигат в съда.

Да припомним, че макар актуалният съдебен процес да се води срещу британската медия, нестихващите проблеми и обвинения между бившите съпрузи започват още по време на брака им. Ту единият печели дело, ту другият. Сега, обаче, американката се яви като важен свидетел, защото именно позовавайки се на нейните твърдения неотдавна „Сън“ публикува скандална статия, наклеветяваща Джони Деп като „нападател и насилник на жени“.

Но за карибския пират може да бъде трудно да спечели съдебната битка. Първоначално той отказа да предостави негови SMS съобщения пред Висшия съд, разкриващи молбата му към негов асистент да му купи кокаин и екстази, за които списание “Banker Special” вече писа – https://special.bg/novo-razvitie-po-deloto-dzhoni-dep-sreshtu-tabloida-vsanv/.

Част от SMS съобщенията на Деп.

После се разбра, че звездата е изпълнила искането на правоприлагащите органи. Но част от електронните писма, адресирани към колеги и приятели на Джони, били крайно скандални: „Нека да изгорим Амбър… Първо да я удавим, а после да я изгорим… Тя си проси глобално унижение…“. Адвокатите на обвиняемия го защитиха, разказвайки, че през същото това време Амбър Хърд имала афери с Илън Мъск и Джеймс Франко, предизвиквайки по този начин бившия си съпруг.

Отляво: Джони Деп с Уинона Райдър, отдясно: Джони Деп с Ванеса Паради.

Висшият съд на Лондон очаква и включването чрез видеоразговор на Ванеса Паради и Уинона Райдър – бившата любов и една от годениците на загазилия актьор, които ще свидетелстват в негова полза. Те могат да му помогнат срещу клеветите на Амбър Хърд, но екранният Едуард Ножиците сам си подля вода по друг въпрос, който може да наклони още повече везните в полза на таблоида.

Статията в „Ивнинг Стандарт“.

Вечерта преди първото съдебно заседание, Джони Деп сам си призна пред британския вестник „Ивнинг Стандарт“, че бил преди няколко години подтикнал дъщеря си да пробва марихуана за първи: „Дъщеря ми беше на 13 години, а както знаете, на тази възраст, когато отиваме на нечий купон, като нищо можем да бъдем изкушени от нашите приятели да консумираме кокаин, да пушим марихуана, да вземем екстази или много дрога, защото в днешно време това се възприема за нормално сред подрастващите на 11,12 и 13 години. Затова казах на Лили: „Слушай скъпа, ако по време на купон някой ти подаде джойнт, вземи го и го подай на някого до тебе. Моля те, не взимай дрога от хора, които изобщо не познаваш. Но един ден, когато видях, че ѝ се искаше да пробва за първи път марихуана, аз ѝ дадох от моята с думите: „Не желая първият ти път да бъде с непознати, още повече да пушиш неизвестни за тебе субстанции.“ Това беше просто жест на един разтревожен баща, който иска да предпази дъщеря си. Аз перфектно знам каква марихуана пуша и дали тя е първокачествена.

Джони Деп с дъщеря си Лили-Роуз Деп.

Изказването му, разбира се, само провокира адвокатите на „Сън“ да го атакуват по време на първия съдебен процес: „Осъзнавам, че това изглежда лошо във вашите очи, разбирам и позицията ви. Но аз отгледах една дъщеря и това, за което наистина ме е грижа, е да бъда отговорен родител.“ – заяви в своя защита бащата на Лили-Роуз Деп.

А на нас ни остава да видим как ще протече триседмичното дело и как ще завърши най-накрая казусът с Джони Деп и ежедневника „Сън“.