Да счупиш световен рекорд – само защото си гледал филм 203 пъти

Един французин и 203 билета – това е успешната формула, за да бъдеш вписан в книгата „Световни рекорди на Гинес“. Ето за какво става дума:

 

Тридесет и четири годишният Арно Клейн от Реймс гледа френската драматична комедия „Каамелот: Първа глава“ цели 203 пъти, като за целта си е отделил около 400 часа, за да може рекордът му да бъде вписан в прочутата книга.

Арно Клейн.

Световен рекорд. Прожекция 203 от 203. 100% !!! Благодаря на всички, които са дошли! Вие сте невероятни! „Каамелот“ отива в „Гинес“ – точно така, както вярвахме, че ще стане!“ – написа в Twitter развълнуваният Арно Клейн.

В интерес на истината, предишният рекорд бе поставен от американец, който бе гледал 202 пъти „Отмъстителите: Краят“ (2019). Ала за добро или лошо, впоследствие числото бе редуцирано на 191. Причината – едно от кината, където кинозапалянкото често ходел, фалирало…

Арно, позирайки с билета за 183-тата му прожекция.

До този момент от „Гинес“ все още не са дали категоричен отговор за „саможертвата“ на Арно, но по-всичко изглежда, че победата му е „в кърпа вързана“. А за да се подпомогне по-бързото преразглеждане на рекорда на мъжа от Реймс, неотдавна на негово име бе открит специален фонд, където вече е събрана сумата от 1100 евро.

Плакатът на филма.

Любопитно е да се спомене, че, за да успее да издържи физически на филмовия маратон, на французина му се е наложило да се подложи на специална диета. Никакъв алкохол, повече вода и консумация на плодове вместо сладкиши – само и само за да не заспи по време на някоя от прожекциите. По този начин Арно успява да свали цели 13 килограма. Както се казва „всяко зло за добро“.