Caviar couture на Десислава Тошева на кориците на световни модни списания

Българката Десислава Тошева отново се превърна в повод за гордост сред съгражданите си. Само за седмица модели от новата й колекция – на марката й Caviar couture – бяха показани на страниците на няколко елитни модни списания в Европа.

Първо французите от Faust Magazine отпечатаха две нейни рокли на страниците на списанието си. След това, под надслов „най-доброто от модата“, престижното френско списание Madam Figaro представи ексклузивно цялата пролетно-лятна колекция за 2023 г. на Десислава Тошева.

Редакторите на елитното издание избраха да покажат всичките 25 рокли на българката. Нейните модели бяха представени редом до най-доброто от колекциите на Christian Dior и Giambattista Valli.

Ден по-късно изящните рокли на Десислава Тошева се появиха и на страниците на испанския Harpers BAZAAR. Няколко часа по-късно моделите й грейнаха и в италианското издание на Elle.

Не за първи път Десислава Тошева впечатлява световните модни асове. През 2022 г. на фестивала в Кан тя впечатли стилисти и редактори от цял свят, а моделите й бяха публикувани три пъти на страниците на Vogue. Тогава нейни рокли намериха своето място и в списанията Elle, L’officiel, Harpers BAZAAR и Vanity Fair.

Последваха покани и участия в редица модни събития по цял свят. Роклите й блеснаха на The Global Gift Gala – благотворително събитие, организирано от Ева Лонгория в емблематичния хотел Four seasons в Париж. На него тя облече някои от гостите на гала вечерята, които са представители на американския и европейския хайлайф и се включват в дарителски кампании в подкрепа на благотворителни каузи.

Талантливата българка бе поканена и участва в най-бляскавата проява в Париж – Балът на дебютантките. На него млади дами с благороден произход се представят за първи път пред обществото с кавалерите си. Да участваш в събитието със своя рокля е не само въпрос на признание и престиж, а е и истинско елитно съревнование сред световните модни дизайнери. Моделът на Десислава Тошева бе оценени по достойнство не само от участничките в Бала, а и от редакторите на Vogue, които го забелязаха и публикуваха на страниците си.

Десислава Тошева е на 25 години. Тя е възпитаник на един от най-елитните университети във Великобритания St. Andrews. След шеметния й дебют, тя е засипана с покани за участия по цял свят – нейни рокли могат да се купят от шоурум за висша мода в Париж, където елитни стилисти директно ги предлагат на известни публични личности. Предстои й отново участие на фестивала в Кан и поява на шоурум в Холивуд.

През тази година се очаква тя да облече още звезди, които с роклите й да стъпват още по-уверено на червения килим под блясъка на светкавиците на световния моден хайлайф и да се усмихват още по-чаровно от кориците на модните списания.