Baby Shark – най-гледаното YouTube видео в света

Кой би предположил, че най-гледаният видеоклип в света ще се окаже… детска песничка? Това е Baby Shark – суперзарибяващият музикален хит – и за малки, и за големи. Ето за какво иде реч:

 

Ту-ту-ту-ту-ту-ту, Бейби Шарк…“ – ако сте родители, навярно сте попадали поне веднъж на гореспоменатата песен, която вече е гледана над 10 млрд. пъти, задминавайки други хитове като Gangnam Style, в дигиталната платформа YouTube.

Парчето е дело на американо-корейската компания Pinkfong, чиято цел е да образова и да занимава децата с интересни и забавни песнички и видеоклипове. Baby Shark за първи път е качено през 2016 г. и оттогава не е спирало да жъне успех след успех не само в Съединените американски щати и Азия, но и по целия свят.

Част от успехите на компанията Pinkfong.

Видеото към песента разказва за две танцуващи дечица, които пеят песничката за „бебето акула“. През това време те изброяват всички членове на акулското семейство: татко акула, мама акула, баба акула, дядо акула и бебето акула. Но изведнъж хлапетата започват да бягат от морските обитатели, защото усещат, че искат да ги „схрускат за закуска“. Момченцето и момиченцето все пак успяват да се спасят, но точно иззад тях акулското семейство си е приготвило приборите за ядене… Ала няма страшно – „щастлив край“ все пак има! Оттук можете да видите какъв е той –  https://www.youtube.com/watch?v=XqZsoesa55w&t=3s .

Грандиозният успех на шлагера донякъде е случаен. През 2019 г. Бин Джонг, главен изпълнителен директор на Pinkfong в Съединените щати, споделя пред CNN, че компанията изобщо не е очаквала такъв феноменален успех: „Тези, които успеят, успяват сами…“ – казва лаконично Бин Джонг.

Кадър от бейзболния мач от 2019 г., когато публиката полудява по пуснатото музикално парче.

Baby Shark даже покорява върховете на Главната лига по бейзбол (Major League Baseball), професионалната спортна бейзболна организация в САЩ и Канада. Преди три години, по време на бейзболен мач между „Вашингтон Нешънълс“ и „Хюстън Астрос“, музикалното парче е пуснато, а публиката – полудява. Това само доказва огромното му влияние – прозвучава по време на мач на един от най-любимите спортове на американците – https://www.youtube.com/watch?v=AetTT3d5k70.