Audi RS5 Sportback по-блестяща от всякога

RS5 Sportback получава по-изчистен външен вид, актуализирана технология и допълнителни функции за 2021 година. Най-очевидните външни ревизии са по-широката предна решетка и преработените фарове. Новият RS5 също така приема известно визуално наследство от емблематичното Audi Quattro, като трите тънки отвора за въздух над решетката.

 

Вътре, вместо ротационният контролер на старата кола и 8.3-инчовия дисплей, има голям 10.1-инчов сензорен екран за инфоразвлечение. Нещо повече, Audi предлага 20-инчови джанти в гланцово черно или матов бронз, има и два нови цвята на екстериорната боя – Turbo Blue и Tango Red. Изданията Ascari и Black Optic също се предлагат за 2021 г., но ще има само 100 копия на първите и 325 копия на вторите.

Единственият избор на двигател на RS5 Sportback е 2.9-литров V6 с двойно турбо, който прави 444 конски сили и въртящ момент от 600 нютон метра. Той се сдвоява с осемстепенна автоматична скоростна кутия с превключване на типтроник, която насочва този въртящ момент към всичките четири колела. Системата за задвижване на четирите колела на Audi не само увеличава сцеплението, но също така може да насочи повече въртящ момент към задните колела, когато е необходимо.

Вътре RS5 Sportback показва демонстрира изтънчения дизайн на компанията и образцово качество на изработката. Водачът е пред красив волан с плоско дъно, зад който седи голям 12.3-инчов клъстър с цифров габарит. На колелото са монтирани чифт здрави превключватели на греблото, ако внезапно ви се прииска да свалите предавка и да чуете рева на двигателя. Кабината на RS5 е подчертана и от сложно зашити седалки, които имат отопляеми и охладени повърхности, както и масажни функции за пътниците отпред.

Дългият списък на стандартното оборудване на автомобила включва вътрешно осветление, панорамен люк и тризонов климатичен контрол. Тези, които искат още по-изискани удобства, могат да изберат head-up дисплей и тапицерия от кожа с напа. Разбира се, по-дългите размери на Sportback и четирите врати го правят по-практична алтернатива на купето RS5. Въпреки че Sportback все още не е идеален за транспортиране на петима души, задната му седалка е достатъчно просторна за двама. А люкът осигурява повече товарно пространство от купето.

RS5 Sportback има един 10.1-инчов сензорен екран, който излиза от средата на таблото. Той не само е по-голям от 8.3-инчовия дисплей, който замества в предходния модел, но и новата система вече не се манипулира чрез въртящия се контролер и тъчпада, които някога са били на централната конзола на автомобила. Въпреки превключването към предимно чувствителни на допир контроли, настройката реагира бързо и има големи икони, които се активират лесно, без да се разсейва. Всеки модел се предлага с Apple CarPlay и Android Auto съвместимост, вградена навигация и безжично зареждане. По-мощното Bang & Olufsen стерео е по каприз на клиента. Базовата цена започва от 80 000 долара, като се смята, че в нея са включени всички стандарти.