ANIVENTURE COMIC CON се завръща: този път и със специални гости от „Игра на тронове“ и „Уендздей“

Най-мащабното събитие за поп култура у нас отново се завръща след тригодишна пауза. Нещо повече – двама актьори от култовите и любими на милиони сериали – „Игра на тронове“ и „Уендздей“ – ще бъдат сред официалните му гости. Разказваме ви кои са те:

 

От 8-ми до 9-ти юли тази година, в Интер Експо Център, българските фенове ще имат уникалната възможност да се срещнат с немския актьор Том Влашиха, изпълнил ролята на Джакен Х’гхар в „Игра на тронове“ и Дмитрий „Енцо“ Антонов в „Странни неща“, и румънеца Виктор Доробанту, стоящ зад атрактивния образ на Нещото (Thing) – верния помощник и приятел на семейство Адамс.

Том Влашиха и Виктор Доробанту.

Да припомним, че и двете звезди успяха за нула време да спечелят сърцата на зрителите, „подкопавайки“ още повече успехите на трите сериала. Но докато персонажите на Том са изцяло изиграни от него, играта на Виктор е по-интересна. Тъй като Нещото представлява разумна ръка без тяло, на румънеца му се е наложило да бъде облечен в специален зелен костюм, който след прилагането на редица компютърни ефекти изчезва от кадъра, оставяйки само непокритата му част видима – сиреч, „тялото“ на Нещото.

Юеджин Фей.

Друг специален гост ще бъде и Юеджин Фей, която получи тазгодишната награда за „Най-добър косплей инфлуенсър“ на изложението Japan Expo в Тайланд. Името на тайландката отдавна се откроява сред косплей средите, тъй като даровитата девойка взема активно участие в почти всички косплей събития от 2007-а насам. Наред с това собственоръчно приготвя всеки един свой костюм, използвайки различни платове, шивашки техники и гримове.

Разбира се, ще има още много интересни шоута, срещи и програми, посветени на запалените фенове на анимето, фантастиката, телевизионните сериали, комиксите, видеоигрите и мангата. А чрез този линк можете да закупите и вашите собствени билети за тазгодишния ANIVENTURE COMIC CON – https://www.eventim.bg/dirbg/bg/bileti/aniventure-comic-con-2023-sofia-inter-expo-center-601662/event.html .