Актрисата Приянка Чопра – новият посланик на Bulgari

Известната индийска актриса Приянка Чопра прекарва лятото си в Обединеното кралство, където се снима в нов сериал Citadel, който ще се излъчва по Amazon Prime. Въпреки че има немалко актьорски ангажименти, наскоро Чопра се зае с нов проект. Тя стана новият глобален посланик на марката Bulgari.

Освен че ще популяризира красивите бижута, носителката на титлата „Мис Свят 2000“ ще подкрепи и кампания на Bulgari, протичаща под мотото: „Повече власт за жените, не на изключването“.

Освен това Чопра и Bulgari планират да открият дарителска сметка, на която да събират средства в помощ на онази част от населението на Индия, пострадала най-тежко от пандемията. Но това не е единственото участие на Чопра в инициатива с кауза. През юни тя бе обявена за едно от лицата на VS Collective на Victoria’s Secret. Това е нова платформа, към която са привлечени известни жени – правозащитнички, натоварени с тежката задача да предложат своята визия за бъдещето на известната марка бельо.

„Участието ми в тези проекти се дължи не толкова на желанието ми да рекламирам определени марки, колкото на стремежа ми да подкрепям конкретни каузи“ – обяснява индийската актриса.

„Благотворителността бе неразделна част от живота на семейството ми. На това ни учеха – мен и брат ми – нашите родители. И ни бяха добър пример“ – продължава Чопра.

От друга страна тя не крие колко е щастлива, че именно Bulgari са я избрали за техен посланик. „Аз съм страстен колекционер на бижута. Винаги съм била фен на Bulgari – независимо дали се появявам с техни бижута на червения килим, или ги слагам за настроение в ежедневието си. Bulgari са известни с изработката на украшенията си – дизайнът им е смел и елегантен. Не на последно място много от красивите им скъпоценни камъни са от Индия“ – обяснява актрисата.

Наскоро тя привлече вниманието на модните критици, появявайки се с красива тюркоазена висулка на Bulgari на наградите на Британската академия за кино и телевизия (BAFTA).

„През годините си правех колекция от бижута. Днес се гордея с нея“ – признава Чопра и продължава: „Събирам съкровища от цял ​​свят. Но като тийнейджърка далеч не мислех за това – вероятно защото изчаквах времето, когато ще мога да си позволя да си купя диаманти“.

Тюркоазената висулка на Bulgari.

Днес Чопра има немалко скъпоценни камъни в колекцията си. Любимите й бижута са гривна Serpenti на Bulgari, сватбеното й колие на Sabyasachi, което е изработено от три парчета нешлифовани диаманти. „Обичам това колие – то е уникално и е създадено по поръчка специално за мен“ – обяснява Чопра. Друг неин любим аксесоар е един Rolex на баща й, който почина през 2013 година.

„Обичам мъжки часовници“ – подчертава актрисата и разказва как освен бижута колекционира и индийски сарита. „Тази дреха е истински комплимент и ласкателство за тялото на всяка жена. Имам безброй много сарита. Любимите ми индийски марки са Sabyasachi (тяхно дело е дрехата, с която Чопра е на сватбата си), Tarun Tahiliani, Manish Malhotra и Abu Jani Sandeep Khosla.

„Страхотно е, че Sabyasachi ме облече за сватбата ми, правейки първите си стъпки в изкуството на шиенето на сарита. Това е сложна ръчна работа, с бродерии и тъкаческо майсторство. Не на последно място индийските дизайнери на сарита знаят много добре как да вплетат история и култура в красивите дрехи. Правят го толкова умело, че саритата им са истинска радост за окото“ – подчертава Чопра.

След това прави уговорката, че в ежедневието си обича да се носи по-непринудено. Поради тази причина обича роклите на Zimmermann, Bottega и Khaite, но това лято няма много време да разгледа новите им колекции. „После ще трябва да наваксвам“ – казва през смях Приянка Чопра.