7 житейски нагласи на жените, които печелят много

Пари може да се печелят не само с работа. Как успелите жени оптимизират разходите си и защо това им носи печалба.

 

 

Не пестете пари

Понятието „много пари“ е твърде разтегливо, но успелите жени не акцентират върху такива дреболии. Те спазват твърдо правилото да не пестят нито 5, нито 50 лева. Тази психологическа нагласа позволява да пренастроите собствения си мозък, благодарение на което започват да се появяват нови идеи и начини за печелене. Най-важното е да се отървете от страха от липсата на пари. За целта трябва да престанете да пестите.

Продавайте ненужното

Продаването или отдаването на ненужни вещи или техника под наем е още един безспорен начин за печелене на пари. Съберете дрехите, които отдавна не носите, снимайте ги и ги изложете в платформа за разпродажби. Това ще отнеме най-много час от времето ви, но може да ви донесе прилични доходи.

Инвестирайте част от финансите си

Жените, които печелят много знаят, че има начини за т. нар. „пасивна“ печалба. Например, вместо да крият парите под възглавницата си, те ги депозират в банката срещу лихва или инвестират в интересни проекти и стартъпи. Вариантите са много, защо да не опитате?

Възползвайте се от данъчни отстъпки

Много жени изобщо не се замислят за това. Успелите дами, обаче, предпочитат не само да си плащат налозите, но и да се възползват от данъчните отстъпки. Например, когато финансират обучението на децата си, продават имущество или се налага да си направят скъпо струваща операция. Важното е възможностите да се проучат внимателно.

Не пилейте парите си

Въпреки високото ниво на доходите си има моменти, когато успялата жена проявява полезно скъперничество. Тя знае цената на парите и не забравя нито за миг, с какви усилия ги е спечелила. Затова не иска да ги пилее. Ако в кафенето близо до дома й капучиното струва три лв., а в по-отдалеченото – два, бъдете сигурни, че тя няма да се поколебае да измине някакви си двеста метра.

Печелете от хобито си

Има ли нещо по-прекрасно от това да се занимаваш с любимото си хоби и да получаваш пари за него? Жените, които печелят много, са успели да монетаризират своите предпочитани дейности. Помислете какво можете да правите наистина добре. Да работите в Exel, да пишете интересни теми, да печете бисквити или да шиете кукли. Опитайте се да предложите услугите си на различни компании или си направете страница в Instagram и продавайте своите стоки\услуги там.

Обичайте работата си

Работете това, което ви доставя удоволствие! За целта не е нужно да напуснете офиса си, за да преподавате йога в Индия. Просто се вслушайте в себе си и разбере с какво бихте искали да се занимавате във вашия град. Всяка възраст е подходяща да опознаете себе си, да научите нещо ново и да сбъднете мечтите си.