За какво тъгува принц Хари в Лос Анджелис

Принц Хари свиква трудно с новия си живот, това спомена антропологът Джейн Гудъл, приятелка на херцога в радио интервю. Тя разказа, че поддържа връзка с него, и предположи, че той вероятно ще трябва да се откаже от такива обичайни развлечения като лова, който съпругата му Меган не харесва. В същото време бившата актриса планира да даде интервю, според някои източници с нея ще разговаря Опра Уинфри.

 

За принц Хари не е лесно да се адаптира към живота си в Лос Анджелис, където се премести с жена си Меган Маркъл и сина си Арчи, преди обявяването на карантината в Калифорния в края на месец март. Това може да се съди от репликата на неговата добра приятелка, антропологът и приматолог Джейн Гудъл, която неотдавна даде интервю за Radio Times. Тя говореше за бъдещето на Хари, но неволно спомена и това, което се случва сега. „Не знам как ще се развие кариерата му, но ние поддържаме връзка, и мисля, че сега той намира живота си за малко труден”, каза 86-годишната дама.

Та добави, че една от промените, която със сигурност може да бъде назована, ще бъде отказът на принц Хари от лова, който винаги е бил част от аристократичната традиция. „Мисля че Хари ще спре – Меган не обича лова, затова подозирам, че за него с лова е приключено”, каза Гудъл.

Къщата на Меган Маркъл в Лос Анджелис.

Друго желание на Меган Маркъл, чието изпълнение сега принц Хари обмисля сериозно, е интервюто, което жена му иска да даде на една от най-известните телевизионни водещи в САЩ. Порталът Page Six вече съобщи, че на двойката са предложени 1 млн. долара за разговора.

През януари медиите съобщиха, че херцозите на Съсекс водят преговори за интервю с Опра Уинфри и Елън Дедженеръс. Според предположенията на Daily Star, сега Меган Маркъл е склонна да разговаря именно с Опра.

Източник, чието име не се споменава, е разказал пред изданието, че Меган Маркъл иска да „позволи на камерите да заснемат техния дом и семейния им живот”, а Хари „сериозно обмисля това предложение”.

Информаторът на изданието твърди, че с интервюто Меган Маркъл се надява да си върне любовта на публиката, която осъди херцозите за отделянето им от кралското семейство и отказа им да изпълняват своите задължения. Но ако по-рано Маркъл не можеше да пусне в дома си телевизионни водещи и оператори без съгласието на кралицата, сега тя решава подобни въпроси сама. Предполага се, че парите получени за интервюто ще бъдат насочени към благотворителност.

Меган и Хари Лос Анджелис.

Решението на Меган Маркъл да разговаря със световно известна телевизионна водеща и да отвори вратите на дома си, изглежда противоречиво след като в продължение на година и половина редовно се появяваха съобщения, че двамата с Хари са уморени от втренченото внимание на медиите към тях. Това, впрочем, стана причина и за заминаването им в Канада, както обясни принц Хари на 19 януари в изказването си на вечерята на благотворителната организация Sentebale с думите, че иска „да направи крачка на там, където му се иска да вярва, че ще има по-спокоен живот”. При това призна, че е взел трудно решението да напусне родината си. „Великобритания е мой дом, място, което обичам, – каза Хари пред гостите на благотворителната вечер. – Това никога няма да се промени. Искам да изясня – ние не си тръгваме и със сигурност  не си тръгваме от вас”.

Засега Хари наистина не се решава да посочи адреса си в САЩ или Канада. Както съобщава Newsweek, в книжата на арганизацията Travalyst, от която принцът притежава 75%, той е посочил за свое местожителство Великобритания.