“Devotion“ – най-новата колекция на носителката на „Златна игла“ за топ дизайнер 2021

Модна къща „Блинк“ представи своята най-нова колекция “Devotion” 2022 по време на виртуална пресконференция, организирана от Консултантска къща „От игла до конец“ и „Алма комуникация“. Ето кои са акцентите, на които е заложила Радослава Лазарова, носителката на „Златна игла“ за най-добър дизайнер на 2021 година.

 

С най-новата си колекция Радослава Лазарова показва най-малко три неща.

Радослава Лазарова с топмодела Елисавета Стоянова – Гарева.

Първо, че никак не е случайно, че тя спечели тази година Златната игла в най-престижната категория „Дизайнер на годината“.

Второ, че в нейно лице се отразяват едни от най-впечатляващите предимства на новото поколение български модни творци – прецизност, оригиналност и усет за епохата.

Трето, че официалната и сватбена мода у нас еволюира и прогресира по посока на още по-голяма изисканост и красота!“

Тези три наблюдения сподели проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода, водещ на пресконференцията.

Дизайнерката Радослава Лазарова сподели, че идеята ѝ за колекцията е да предложи иновативен и интригуващ вариант на едни от най-специалните дрехи в живота на всяка дама. Във всяка от луксозните дрехи присъстват ръчно моделирани детайли и това ги прави уникати. Освен в сватбените рокли, авторската дантела присъства и в елегантните официални визии.

В колекция “Devotion“ Радослава Лазарова e залoжила на авторска дантела, ефектна рисунка върху тялото, артистични ръчно моделирани форми, както и на роклите две и три в едно. Акцентът са женствените детайли, сред които панделки, точици и полупрозрачни елементи.

Лицето на Златна игла 2021 Вероника Стефанова и Елисавета Стоянова – Гарева.

Силуетите са изключително многообразни – V деколте, ръчно солирани детайли, корсети с нежни шалове, обгръщащи раменете, както и кристали за умерен царствен блясък и разкош. Авторската дантела е с нов почерк – отличават се екзотични флорални мотиви, мрежестите детайли и нестандартните фигурални елементи.

При изработката на новите рокли са използвани луксозни материи като копринен италиански тюл, дюпон, копринена органза и нежна френска дантела с миниатюрни точици.

Цветовата гама включва магнолия, слонова кост, черно, телесно и пепел от рози, а силуетите са в А линия, русалка и принцеса. Роклите са предназначени за всяка дама, която има желание да притежава изискана, артистична и иновативна дреха с характерния творчески почерк на „Блинк“.

В заснемането на фотосесията на колекцията участваха лицето на Златна игла 2021 Вероника Стефанова – Мис България Свят 2017, и топмоделът Елисавета Стоянова – Гарева.

Предложенията на Радослава Лазарова – съчетание от женственост и изящество, бяха представени с интересни мултимедийни материали, снимки и видео от фотосесия в студиото на модния фотограф Костадин Кръстев – Коко.

Част от новите предложения на „Блинк“ бяха представени за първи път по време на церемонията на годишните награди „Златна игла 2021” на Академията за мода, където  Радослава Лазарова бе наградена за втори път с най-авторитетна награда за моден дизайн у нас, а именно „Златна игла“.

В края на пресконференцията Радослава Лазарова обяви, че следващата ѝ колекция вече е в процес на изработка. Новите ѝ предложения ще са подходящи за корпоративни партита, рождени дни и други специални поводи, които не изискват прекалено официална визия. Любопитна подробност е, че в бъдещата ѝ колекция ще бъде включена детска линия от официални рокли.