Трейлърът на „Малката русалка“ разбуни духовете

Само два дни след лансирането си на 14-ти септември, трейлърът на новия игрален филм на Disney счупи нов рекорд.

 

Както вече писахме, новата игралната версия на анимационната класика на Disney представи едно ново виждане за малката русалка Ариел. Този път, обаче, прекрасната сирена ще бъде изиграна от афроамериканката Хали Бейли. А това, разбира се, на свой ред създаде не само диспут между феновете на анимационния персонаж, но и нова полемика.

Хали Бейли и Ариел.

По информация на списание Forbes, само за два дни (от своето ланисране) трейлърът на „Малката русалка“ е събрал над 1.5 млн. нехаресвания. Макар и от YouTube отдавна да са деактивирали брояча на бутона за нехаресвания, все пак остават и други начини, чрез които може да се види резултатът. Най-малко многобройните гневни и разочароващи коментари в дигиталното пространство.

Фен артовете в подкрепа на новата малка русалка също не закъсняха.

Въпреки това трейлърът на „Малката русалка“ е вече бил гледан от над 104 млн. зрители; не са малко и хората с различен цвят на кожата, на които им хареса много идеята за една цветнокожа Ариел, в която те могат да се припознаят.

Оттук можете да видите въпросния скандален трейлър на филма, чиято световна премиера е през месец май 2023 г. – https://www.youtube.com/watch?v=0-wPm99PF9U .