TikTok с нова функция

В момента китайската апликация е най-нашумялата в света. Нещо повече – тя е използвана най-вече от подрастващите поколения. Ала през последните години платформата за споделяне на видеоклипове бе доста критикувана и обвинявана, че изобщо не е безопасна за децата. Затова не е чудно, че от TikTok са намерили решение за това.

 

Социалната мрежа възнамерява да стартира нова функция, чрез която ще филтрира съдържанието за по-младите си потребители, които „все още не са готови да се запознаят сложите теми и полемики на по-зрелите от тях“.

Разработваме нова система на класифициране, ограничаваща неподходящото съдържание за нашите потребители, които все още нямат навършени 18 години.“ – съобщават от приложението.

Когато идентифицираме, че един видеоклип е прекалено зрял, сексуален или опасен за детската психика, ще му бъде присвоен рейтинг за зрялост. По този начин нито един човек, който е под определената възраст, няма да може да възпроизведе видеото.“

Да припомним, че от лансирането си през 2016-а до този момент TikTok разполага с над 750 млн. потребителя. Ала въпреки големите си успехи, апликацията доста често се използва и за промотирането на опасни игри, предизвикателства, език на омраза и други небезопасни неща, чрез които броят на пострадалите деца расте все повече и повече.

Затова не е чудно, че през март тази година в цели осем американски щата, включително Калифорния и Флорида, се проведе проучване за вредните ефекти на TikTok върху децата и тяхното стимулиране да прекарват повече време в приложението.

Да припомним, че в САЩ всеки потребител, който си е свалил TikTok на мобилния телефон, трябва да има навършени 13 години. За по-малките от тази възраст има и специално модифицирана версия, наричаща се TikTok for Younger Users. Въпреки това броят на децата с нанесени физически, психически и емоционални травми не спира да расте с всеки изминал ден…