София се сдобива с нов двуетажен автобус

Разказваме ви какво друго се знае до този момент за превозното средство, което ще свързва площад „Орлов мост“ с парка „Врана“.

 

От няколко дни насам, ако сте обръщали внимание на електронните табла на софийския градски транспорт, сигурно ви е направило впечатление един доста специален анонс.

Старата автобусна линия.

Според него, досегашната автобусната линия 505 (Орлов мост – парк „Враня“)се преномерира на Х50. Тази промяна, разбира се, е пряко свързана с наскорошното решение на Софийския общински съвет (СОС): „Връщаме една традиция. София има опит в експлоатацията на двуетажни автобуси, които са обслужвали автобусни линии в града. С доста усилия вървим към връщане на тази идея.“ – отбеляза Карлос Контрера, председателят на транспортната комисия в СОС.

Новата автобусна линия.

Първият курс на двуетажния автобус ще започне на 24-ти юни, като автобусната линия ще се движи в почивните дни с работно време от 9:30 до 17:30 часа (първият ѝ курс ще започва от площад „Орлов мост“ именно в 9:30 ч., а последният ѝ, от парк „Врана“, в 17:05 ч.). Наред с това се знае, че в превозното средство не само ще важат всички превозни документи, издавани от Център за градска мобилност, но и че чрез индекса „Х“ (в Х50) вече ще се означават експресните линии в града.