Разкошът на фараоните: домът на Наоми Кембъл

Личният живот на звездите винаги представлява голям интерес за феновете им и привлича вниманието на досадни репортери, които търсят сензации. Много известни хора не обичат публично да запознават обществеността с биографията си, както и да говорят за скъпите си  покупки и ценни подаръци. Има обаче и изключения. Разказваме ви за Наоми Кембъл – британски супермодел, актриса и певица от афро-ямайски произход.

Сега суперзвездата е на 49 години. Тя е родена във Великобритания и от дете мечтае да стане популярна като майка си, балерината Валери Морис. Наоми винаги се е възхищавала на гъвкавостта и пластичността на майка си, опитвайки се да я имитира във всичко.

Кариера

На 7-годишна възраст младата танцьорка успява да участва в няколко клипа, а три години по-късно Наоми е приета в балетната школа. Продължавайки обучението си в Лондонската академия за сценични изкуства, момичето бързо започва да гради кариера.

Наоми има 15-годишен опит на модните подиуми. Тя е първото чернокожо момиче, което украси кориците на френски и английски списания. Супермоделът успя да участват в няколко филма, видеоклипове и телевизионни предавания. Според класацията на списание People, тя е призната за една от най-красивите жени в света. Това са основните етапи от биографията, които не са тайна.

Връзки

Има, разбира се, и по-малко известни моменти. Придвижвайки се по „стъпалата на славата“, Наоми имаше романи с много успешни мъже. Говори се за връзките й с Майк Тайсън, със Силвестър Сталоун, с музиканта Адам Клейтън и испанския танцьор Хоакин Кортес. Но никоя от тях не завърши с брак.

Единственият ярък момент в личния живот на Наоми Кембъл беше периодът, когато тя стана близка с руския олигарх Владимир Доронин. Двамата, обаче, се разделиха официално през 2013 година.

Имоти

Владимир много обичаше Наоми и често я глезеше със скъпи подаръци – луксозни имоти. След раздялата с бившия си годеник, имотите на красавицата включваха имение в Подмосковието, апартаменти във Великобритания, къща в Ибиса, вила на брега на Маями, пентхаус в Бразилия и шикозно имение на турския остров Седир. Именно последният, най-нов имот на черната пантера, стана обект на широка дискусия. Факт е, че луксозната къща е построена с фараонски мащаб и има доста необичайна форма, която може да се оцени само от птичи поглед.

Окото на Хор

Очертанията на вилата и околността са ясно видими дори от космоса и възпроизвеждат Окото на Хор – символ на най-могъщия бог на Древен Египет. Човек може само да гадае какво е накарало топмоделът да се сдобие с такъв имот, нито защо имението с формата на дясното око на древно божество е построено на турски остров. Впрочем, според съответните литературни източници, този символ осигурява защита от всички неприятности, както  в земния живот, така и на небето.

Проектът

Трябва да се отбележи, че уникалността на поредния имот на Кембъл е не само във външния му вид. Оказва се, че огромната къща има 30 спални, от които лесно се стига  до пет големи салони-дневни. Проектът на необичайна жилищна сграда е дело на известния испански архитект Луис де Гаридо. Няма съмнение, че много негови колеги биха дали всичко, за да изпълнят подобна поръчка.

Късметлията Луис де Гаридо твърди, че докато работел по проекта не му липсвали финансови средства, нито бил ограничен във времето, така че можел спокойно да се отдаде на творчество. Авторът на проекта е придал куполна форма на сградата. Многостепенният стъклен покрив във формата на идеално полукълбо е надеждно фиксиран към стоманени метални конструкции.

Екстрите

Вътре в купола има голяма пейзажна тераса, осигуряваща панорамна гледка от всяка точка. През огромните стъклени панели можете да се възхитите на гледката към звездното небе през нощта, а през деня да се насладите на топлото и нежно слънце. Система от наклонени щори осигурява сигурна защита от топлината. Въздухът в сградата винаги е чист, благодарение на допълнителни отвори, осигуряващи ефективна вентилация.

В стъклената вила непрекъснато се поддържа комфортна температура. Сградата може да се счита за напълно автономна. Тя е оборудвана с огромни слънчеви панели и разполага с добра система за събиране и преработка на дъждовни и отпадни води. Благодарение на дизайнерските си характеристики имението може да акумулира енергия и ресурси, а след това да ги изразходва рационално. В същото време чисотата на околната среда е гарантирна.

Желанието на Наоми да живее в такава къща е потвърждение на нейния оптимизъм. Казват, че Окото на Хор привлича късмета, предпазва от урочасване и прогонва злите сили. Нищо чудно, че древните египтяни са вярвали свято в магическия ефект на този символ. Времето ще покаже доколко той ще може да защити и Наоми Кембъл от несгодите.