Пет легендарни бижута на Tiffany & Co.

Във всяка несигурна ситуация купувайте бижута – този съвет, при цялото му привидно лекомислие, е ръководство за действие именно на практичните хора. Защото те знаят, че някои украшения се отнасят към вечните ценности. Заради фантастичната им енергия ги наричат култови и ги колекционират като произведения на изкуството. Ето пет любими колекции на Tiffany & Co, които ценителите разпознават безпогрешно, защото отразяват ДНК-то на този велик бранд.

 

 

Tiffany T

Това е най-разпознаваемата колекция в света и истинска фешън икона. Концепцията е проста като всичко гениално – главната буква в названието говори за символизъм, но е доведена до лаконичност, призвана да внуши, че най-важен е стилът в чистия му вид, без излишен патос. Tiffany T се превърна в знак на новата епоха и отражение на невероятната любов на дизайнерите на бранда към Ню Йорк, към неговата енергия, сила и дързост. Колекцията е съвременна и функционална, с фирмена „прозрачна лекота“. При цялото уважение към американския дизайн в нея виртуозно е въплътен най-вече архитектурния подход – елегантните висулки очертават контурите на ключиците, минималистичните гривни идеално обгръщат китката, обеците и верижките с различни дължини са изключително елегантни в движение,  а пръстените украсяват ръцете, без да отвличат вниманието от главното. Tiffany T отмества акцента от разкоша върху безупречния дизайн. Колекцията е истински майсторски клас на тема с каква вещина може да се подходи към 18-каратовото злато и среброто проба 925.

Tiffany Setting

Най-прочутият в света годежен пръстен Tiffany Setting, чиято форма е станала класика в жанра, се смята за култов модел на всички времена. Той е представен през 1996-а от основателя на компанията Чарлз Луис Тифани, който се стремял да създаде украшение подчертаващо красотата шлифовката на диаманта. Този иновативен дизайн завинаги променя бижутерското изкуство и открива нови възможности за обработване и разкриване на най-добрите характеристики на камъните. От тогава Tiffany има репутацията на бижутерска къща с брилянти от най-високо качество.

Return to Tiffany

Прочути сърца са сред основните символи на Tiffany. Според статистиката това е най-разпознаваемото украшение в света, превърнало се в истински феномен. Легендата разказва, че дизайнът на Return to Tiffany бил представен през 1969-а, като върху  изделията бил гравиран надпис „Моля, върнето го в Tiffany & Co., Ню Йорк“. Всяко украшение имало уникален регистрационен номер, който гарантирал, че ако то изчезне ще получите ново в централния магазин на компанията на Пето Авеню. Днес към легендарното бижу с висулка във формата на сърце са добавени гривни, овални висулки, пръстени, обици и огърлици. Колекцията включва модели, изработени от сребро, от 18-каратово жълто, бяло и розово злато, както и варианти с диаманти.

 

Tiffany Keys

Висулките с ключове Tiffany Keys са друга знакова колекция на бранда. Нейната символика допадна на милионите фенове на концептуалните идеи на бранда – смята се, че тя е пропита с усещане за свобода, енергия и независимост. Прочутите ключове „в стил Тифани“ са копирани от много бижутерски марки, но само оригиналните Tiffany Keys носят правилната харизма.

Tiffany Victoria

Прочутите цветя с разпознаваема форма на листенцата създават нежен женствен образ дори когато става дума за фантастични брилянти с кръгла шлифовка и сияен обков от платина. Обиците, пръстените, разкошните огърлици днес се продават в две вариации Tiffany Victoria – класическа и обновена. Първата включва симетрични украшения с брилянти образуващи четири листенца, а обновената – асиметрични „звезди“ с пет лъча.