Модните тенденции от началото на века – да ги очакваме ли отново?

„Всичко ново е добре забравено старо“ – предупреждават ни модните експерти от Marie Claire. Те се забавляват да разглеждат стари снимки от началото на века и да предвиждат кои модни тенденции от преди десетина години имат шансове да се завърнат. Ето какво освежи спомените им:

 

Тениска и топ едновременно

Ако през 2004 г. сте имали дантелен топ спокойно сте можели да го носите върху тениска или блуза по примера на американската актриса и певица Алисън Михалка. Постигаше се впечатляващ ефект, защото можеха да се комбинират всевъзможни цветове и материи. И днес този стил като че ли звучи актуално.

 

„Бохо“ стилът

Може би не сте от онзи тип хора, които ще си сложите колан с името на катарамата, но пък има и други решения да се облечете в стил „Бохо“. Определено неговият хипи полъх и цигански шик няма да срещнат големи противници и може отново да станат водеща модна тенденция. И Мери-Кейт и Ашли Олсън бяха големи „бохо“ сладурчета през 2002 година. Дали пък тогава на двете близначки не им хрумна да зарежат актьорската професия и да започнат да се занимават с моден дизайн?

 

Късите жилетки

От Marie Claire носталгично си спомнят за късите жилетки в широка гама от цветове. Сара Джесика Паркър ги налага в хитовия сериал „Сексът и градът“ през 2003 година и от тогава дълги години са част от гардероба на немалко градски момичета. Очаква се тенденцията да се запази и вбъдеще.

 

Гумената гривна „Ливстронг“

През 2004 г. нямаше спортист, който да не е прегърнал каузата на колоездача Ланс Армстронг. Известният състезател събираше средства в борба с рака, като „Найки“ произвеждаше жълтите гумени гривни. Но днес, като че ли не се гледа с добро око да обвързваш каузите с модата.

 

 

Дънките „Капри“

Като стана дума за дънките „Капри“, те най-добре стоят на Рири (още неналожила се като Риана). Тук тя е уловена от фотографите, докато позира за старта на a MTV Networks Tempo Channel. Едва ли някога ще я видим отново в този стил. Но като че ли не е голяма загуба.

 

Широките колани

В началото на века много модни икони завършваха тоалета си с голям широк колан. То не бяха големи пластмасови катарами, то не бяха пафти… Някои държаха да са с тях и на червения килим. Понякога изборът им уцелваше в десетката. Дали такъв е случаят с Ким Кардашиян, позираща на фотографите малко преди партито си за Rock & Republic?

 

Тесни шалове

Тесните шалове бяха „унисекс“ мода. Тук Орландо Блум уверено е комбинирал шала с блейзър и дънки на премиерата на „Отвъд морето“ през 2004 година. Не бихме се учудили да го видим отново с такова шалче на поредната премиера.