Мери Бери се завръща с ново кулинарно издание

По всичко изглежда, че за момента 87-годишната известна британска кулинарка няма никакви намерения да се оттегли от кухнята. Нещо повече – готви ново готварско шоу.

 

Mary Berry: Cook and Share („Мери Бери: Сготви и сподели“) е името на новия кинематографски проект на британския телевизионен канал BBC. Той ще се състои от 6 епизода и ще запознае зрителите с празничните обичаи на различни британски семейства.

Дейм Мери Бери.

Както намеква името му, дейм Мери Бери ще покаже какво въпросните семейства приготвят за различни празници, готвейки същите блюда като тях. Целта, разбира се, е зрителите също да се научат да ги приготвят, за да могат после да ги споделят с най-близките за тях хора.

Винаги така приветлива, усмихната и пълна с ентусиазъм.

Споделянето на рецепти винаги ме е ощастливявало много, а новото кулинарно шоу ще бъде наистина най-доброто ръководство за готвене, независимо дали възнамерявате да нагостите двама души, или цяло село“ – споделя Мери Бери. След това признава: „Обожавам, когато пътувам из цялата страна и се запознавам с нови невероятни хора, приказни места и необичайни традиции. Освен това винаги съм вярвала, че няма по-добър начин от прекараното време със семейството, около добре подредена трапеза с домашно приготвена храна.“

Апропо, заедно с предаването ще бъде издадена и специална книга, където ще бъдат включени всички рецепти от „Мери Бери: Сготви и сподели“. Книгата ще бъде пусната в продажба на 1-ви септември тази година, преди официалния старт на кулинарното шоу.