Круз, Рийвс, Лето: с какво се хранят „вечните момчета“ на Холивуд

На 50 да изглеждаш като на 30, на 40 – като на 25 – за някои хора няма невъзможни неща. Том Круз скоро ще навърши 60, а усещането е, че изобщо не се е променил през последните 20 години, сякаш е консервиран. Ясно е, че артистите внимават за здравето, храненето и фигурата си, но загрижените са мнозина, и само единици остават вечно млади. Решихме да проверим с какво се хранят „вечните момчета“ на Холивуд.

 

Том Круз

През тази година актьорът навърши солидните 57 години. Въпреки това изглежда невероятно, и никога не бихте предположили, че скоро ще празнува 60-ия си рожден ден.  За да изглежда толкова млад и енергичен актьорът спортува  много, обикновено 3-4 пъти седмично. Но когато се подготвя за участие в поредицата „Мисията невъзможна“, Круз  тренира 5-6 пъти в седмицата под ръководството на личен треньор.
В интервюта той признава, че слага в чинията си всичко, което харесва –  яйца, печено пиле с плодове, хапва си дори кремвирши. Затова пък пие много вода.

Има моменти, в които Том Круз трябва  да внимава с храненето. В такива периоди актьорът консумира  много плодове и салати, качествени белтъчини, които си набавя с пуешко или пилешко филе, постно говеждо и риба. Обикновено храната се приготвя на грил или се пече, защото така е по-полезна.

Понякога се налага да изключи зеленчуците, съдържащи нишесте – като картофи и моркови, както и всички продукти,съдържащи захар и бяло брашно, и да наблегне на месото, рибата, сиренето и листните зеленчуци.

 

Киану Рийвс

Киану е роден през 1964-а и през тази година навърши 55, но изглежда фантастично. Някои се шегуват, че се храни с кръвта на невинни младенци, защото човек не може да е толкова младолик, без да сключи сделка с тъмните сили.

Много често причисляват Киану Рийвс към вегетарианците. Актьорът е много чувствителен към опазването на природата, обича животните, но по собствените му думи, не е строг вегетарианец. Въпреки че наистина яде месо изключително рядко,той се опитва да не консумира нездравословна храна.
Киану Рийвс обича зеленчуци, сирене, хляб, понякога се случва да хапне пържола.

 

Джаред Лето

Джаред Лето е друг „консервиран“ холивудски актьор. Той е по-млад от Круз и Рийвс, но начинът, по който изглежда на 47, също е впечатляващ. Лето е строг веган, което означава, че не консумира нито млечни продукти, нито яйца. Самият актьор смята, че тайната на отличната му форма е отказът от продукти с животински произход,  захарта, солта и алкохола.  Наред с това спортува много и обича йогата.

В живота на актьора са се случвали екстремни диети.  През 2007-а се наложи да качи 30 кг., заради ролята на психопата Чапман, убиецът на Джон Ленън. Актьорът се хранеше с разтопен в микровълнова фурна сладолед, обилно залят с растително масло, поглъщаше спагети и бързи храни. В резултат на тези усилия го видяхме на екрана като подпухнал психопат. След това актьорът се възстанови със сурова полутечна храна – главно салати и смутита.

Налагало се е Джаред Лето не само много да напълнява, но и да отслабва заради ролите си. През 2000 г., например, актьорът свали с глад 12 килограма, за да се превъплъти в образа на  наркозависим във филма „Реквием за една мечта“.  Това се случи за втори път през 2013-а при подготовката за ролята на трансексулния Райън от „Далаският клуб на купувачите“. Тогава в продължение на месец Лето пиеше само вода, позволявайки си понякога малко авокадо. В резултат актьорът отслабна с 14 килограма.