Какво означава пръстенът на кутрето за жените и мъжете

Пръстените са украшения, притежаващи специална символика. А езотериците и привържениците на окултните науки им приписват ярко изразени магически свойства.

Пръстените може да служат за амулети и талисмани, а при правилно използване – да влияят на съдбата и характера на човека.

От древни времена хората, които носят пръстен на кутрето, били смятани за изключителни натури. Много хора се страхували да си имат работа с такива, но не можели да устоят на неотразимото им привличане.

Брад Пит.

Днес пръстен на кутрето носят много известни личности: Джони Деп, Ал Пачино, Джъстин Бийбър, Брад Пит и други сърцеразбивачи. Не остават по-назад  и известни представителки на нежния пол, например Кейти Пери, Бела Хадид, Ким Кардашиян.

В миналото хората придавали огромно значение на символиката на украшенията. Пръстените можели да разкажат много за притежателите си: социален статус, имотно състояние, семейно положение, състояние на душата и дори настроение. Малцина носели пръстени просто като украшения – фактически им поверявали съдбата си.

Днес много древни науки са забравени, а сакралните знания – изопачени до неузнаваемост. Хората носят украшенията, както им хрумне.

Бела Хадид.

Изключение правят, разбира се, брачните и венчалните халки и годежните пръстени – те непоколебимо са заели място на безименните пръсти на притежателите си. Ако са подбрани с вкус, пръстени може да се носят на всеки пръст. Някои твърде ентусиазирани последователи на модата може да ги носят дори на пръстите на краката. Приемливи са и няколко пръстена на един пръст, но при условие да са органично съчетани.

Мъжкият златен пръстен на кутрето винаги неволно привлича погледа. Пръстенче на кутрето на девойка също не е кой знае колко обичайно решение – притежателката му неволно се оказва в центъра на вниманието.

Кутрето в хиромантията

Кутрето е най-слабият и най-малкият пръст на ръката. Той не е водещ при обичайните манипулации, но без него е затруднено пълноценното владеене на китката и предкитката на ръката. Кутрето е зона, за която отговаря Меркурий (Хермес). Този бог, един от многобройните синове на всесилния Юпитер (Зевс), се прославил с хитростта и умението си да извърти всякаква измама.

Хермес бил почитан в много антични култури като бог на търговията, красноречието, сполуката, а по съвместителство и на хитростта и кражбата. Следователно носенето на пръстен на кутрето е в състояние да спомогне за развитието на комуникативните навици, творческите способности, уменията за изграждане на бизнес и излизането невредим от най-сложни ситуации в живота.

Пръстени на кутрето обичат да носят и подрастващите. И това е закономерно: водещите дейности на младите бунтари са комуникацията с връстниците и външния свят (с които много подрастващи имат проблеми) и ученето.

Освен всичко друго в Античността Хермес е бил почитан и като покровител на юношеството, така че подсъзнателното желание на подрастващите да украсяват кутретата си с пръстени е напълно обяснимо.

Но и много възрастни носят пръстени на кутрето. Особено препоръчително е за хора, чиято дейност е свързана с творчеството, науката, комуникацията, политиката, бизнеса и окултните науки. Както виждате, сферата на отговорност на Хермес и на най-малкия пръст на ръката е наистина необозрима.

Какви пръстени е прието да се носят на кутрето? Абсолютно всякакви пръстени – дамски, мъжки, уникати.

Понякога съветват дамите да се въздържат да носят прекалено масивни пръстени на кутрето, но ако те могат да се похвалят с изящни длани с дълги пръсти, ограничението може да бъде пренебрегнато.

Често хората носят брачните си халки на кутрето поради най-баналната причина – вече не им стават на безименния пръст, а нямат желание или не е възможно да се увеличи размерът на пръстена. Но ако брачната халка е преместена на пръста на Меркурий, това може да означава, че човекът и в брака не забравя личните си интереси.

Златни пръстени на кутрето предпочитат необикновените личности с развити творчески способности и комуникативни навици. Наличието на такова украшение може да помогне за израстването в кариерата, особено ако професията е свързана с творчество (актьори, дизайнери, художници, литератори) или комуникации (политици, дипломати, адвокати, журналисти).

Украсеният със сребро пръст на Меркурий е свидетелство за добро материално положение и благополучие в съчетание с добър вкус и нежелание твърде много да изпъкват сред околните. Един вид маркер за аристократизъм.

Сребърни пръстени на кутрето предпочитат да носят и младежите – това е не толкова естествен за младото поколение стремеж да привлекат вниманието към себе си, но и помощ в общуването, укротяването на характера и обучението.

Малкият пръстен от мед не е скъпо, но е доста модно украшение, притежаващо не само своеобразна естетика, но и лечебни свойства.  Поставен на кутрето, той може да потисне прекалената склонност към авантюризъм, изблиците на немотивиран гняв, склонността към самолюбуване, а също така да помогне за излекуването на всякакъв род зависимости.

Видите ли черен пръстен на пръста на човек, можете да бъдете сигурни – пред вас е необикновена личност, склонна към непрекъснато самоусъвършенстване. Най-вероятно човекът е надарен със завидна интуиция и склонност към мистицизъм. Той е свикал винаги във всичко да е пръв и с всички сили се стреми към лидерство.

Мъжкият пръстен на кутрето е знак за власт. В миналото така са носели пръстени велможите и много богатите търговци – с пръстените печати заверявали документите и сключвали сделките.

Ръцете на принц Чарлз.

Сега така носят пръстени представители на бизнеса, а ако украшението е с голям камък – личности, склонни към шокиращи постъпки и самолюбуване. Обикновено това са властни, безкомпромисни персони. Освен това пръстенът на кутрето може да означава принадлежност към тайна общност или организация.