Десценденти: какво представляват те и какво говорят за любовния ви избор

През последното десетилетие десцедентите добиха огромна популярност, нареждайки се до асцендента, слънчевия и лунния знак. Така астрологията вече фиксира 4 основни ъгъла в хороскопа, в които е заложена част от информацията за самите нас (житейски път, характер, любовен живот, мисия на земята). Разказваме ви за смисъла на десцедентите и за каква любов копнее сърцето ви.

 

Както вече сте се досетили, десцендентът е противоположното на асцендента, но това изобщо не означава, че е нещо лошо –  обратното. Както асцендентът описва най-вече битието, характера и погледа към живота ни, така десцендентът разкрива скритите ни любовни желания и какво наистина очакваме от бъдещия ни партньор.

Примерна натална карта, показваща че слънчевият знак (в червено) е в Лъв, лунния (в синьо) – във Везни, а асцендентът (в зелено) също е във Везни.

Но за да разберете кой е вашият десцендент, трябва да знаете и вашият асцендент. А затова ви е нужна натална карта, която представлява цялата информация за точната позиция на планетите и звездите, когато сте се родили. Има най-различни сайтове, чрез които можете да си направите натална карта. Два от тях са например българският  https://www.astrohoroscope.info/ascendent.htm, засягащ само асцендента ви, и английският  https://horoscopes.astro-seek.com/birth-chart-horoscope-online, показващ пълната ви натална карта . Но е много важно да знаете точния си час на раждане, или приблизителен на него, за да се изчислят координатите на асцендента ви. А оттам вече е лесно – десцендентът е разположен точно срещу асцендента в наталната ви карта.

След като вече разполагате с нужната информация, следва да разберете каква любов търси душата ви:

 

1. Десцендент Овен при асцендент Везни

Вие сте привлечени от активни, динамични и ярки партньори. Впечатлявате се, когато половинката ви успява да спечели вниманието на околните. Освен това обичате да сте ухажвани, а от любимия човек очаквате защита и приятелство, освен силна и споделена любов.

2. Десцендент Телец при асцендент Скорпион

Желаете партньорът ви да е стабилен в материалния аспект, както и упорит, и надежден. Не ви харесват прибързаните бракове, затова търсите човек, на когото можете изцяло да се доверите.

3. Десцендент Близнаци при асцендент Стрелец

Изисквате равноправие в една връзка, затова е важно отначало да изградите приятелски отношения с партньора ви. Още повече, че любимият ви човек трябва да може да ви разбира и да е готов за положителна промяна. Впрочем, за разлика от десцендента Телец, вие сте склонни към прибързаните бракове.

4. Десцендент Рак при асцендент Козирог

Любимият ви човек не само трябва да е в състояние да ви осигури уютна и приятна атмосфера, но и да се грижи за вас. Вие сте семейно ориентирани, затова очаквате разбиране и подкрепа от страна на партньора, докато се грижите за децата и дома.

5. Десцендент Лъв при асцендент Водолей

Търсите стабилна връзка със заможен партньор, който да ви глези и да ви осигури нужния луксозен начин на живот. За вас е важно любимият ви да е с високо самочувствие и авторитет, но също така да е романтичен и надежден.

6. Десцендент Дева при асцендент Риби

Вие сте много всеотдайни и отговорни, затова любимият ви човек трябва да бъде интелигентен, грижовен и стабилен. Внимателно планирате всяка стъпка във връзката ви, но понякога може да критикувате половинката ви.

7. Десцендент Везни при асцендент Овен

Преди всичко вие имате нужда от спокойни, дипломатични и миролюбиви партньори. Обичате романтичните жестове и когато половинката ви доказва обичта си към вас. Подобно на астрологическия знак искате връзката ви да е сигурна, хармонична и спокойна.

8. Десцендент Скорпион при асцендент Телец

Вярвате, че сте водещата страна в една връзка и затова се стремите да осигурите всичко, от което любимият ви има нужда. За вас е много важен емоционалният контакт. Не е изключено във връзките ви да се намесват мистични сили и необясними случайности.

9. Десцендент Стрелец при асцендент Близнаци

Вие харесвате и търсите хора с приключенски и неспокоен дух. Партньорът ви трябва да е красив, с добри маниери и много забавен. Също така е важно половинката ви да е доминиращата страна във вашите отношения, противоположно на Скорпиона.

10. Десцендент Козирог при асцендент Рак

На пръв поглед може да изглеждате студени и трудно достъпни, но това е защото не допускате до вас кой да е. Търсите авторитетен, успешен и стабилен партньор, на когото можете да се доверите. Понякога сте изправени пред трудния избор дали да изберете семейството, или кариерата. Любимият ви може да бъде по-възрастен от вас.

11. Десцендент Водолей при асцендент Лъв

Едно от най-важните неща за вас е изграждането на духовна връзка с партньорите ви. Любимият ви човек трябва да бъде ексцентричен и креативен. Въпреки дълбоката любов, на която сте способни, вие преди всичко искате да сте независими и да запазите индивидуалността си. Доста често можете да излизате с повече от един човек, докато не откриете „правилния“.

12. Десцендент Риби при асцендент Дева

Вие търсите състрадателна, подкрепяща и съпричастна половинка като вас самите. Но ако се почувствате измамени и неразбрани сте готови да прибегнете към изневяра. И вие, подобно на Водолеите, сте склони да имате по няколко връзки едновременно, докато не срещнете любовта на живота ви.