Алпийският рог – специалният гост на Софийската филхармония

На 16-ти март, четвъртък, феновете на класическата музика ще имат възможността да се насладят на специална музикална програма, където алпийски рог ще бъде главният протагонист. Ето за какво иде реч:

 

За първи път в историята на култовата зала „България“ ще зазвучат мощните и пленителни звуци на алпийски рог, чиито размери са сравняват на двама мъже (и половина). Това ще се превърна в реалност благодарение на даровития италиански солист Карло Торлонтано.

Карло Торлонтано с неговия верен алпийски рог.

След много години като соло валдхорнист в Симфоничния оркестър на RAI-Италианската радиотелевизия и в Teatro di San Carlo в Неапол, Карло Торлонтано посвещава по-голямата част от времето си на популяризирането на алпийския рог в класическите концертни зали. Със своя инструмент той е партнирал на много симфонични и камерни оркестри в Азия, Австралия, Европа и Северна Америка.

Диригент ще бъде италианската маестра Джанна Фрата, като програмата ще включва произведения на Бернд Алоис Цимерман, Джовани Д’Aкиля и Алфред Шнитке. Билети можете да закупите както от касите на концертния комплекс „България“, така и от официалния сайт на Софийската филхармония – https://sofiaphilharmonic.com/sabitia/%d0%b4%d0%b6%d0%b0%d0%bd%d0%bd%d0%b0-%d1%84%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b8-%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%bb%d0%be-%d1%82%d0%be%d1%80%d0%bb%d0%be%d0%bd%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%be/ .

А чрез този линк ви поздравяваме с превъзходните звуци на няколко алпийски рога – https://www.youtube.com/watch?v=K_qp26NHyTg .