Още едно момче: Илън Мъск стана баща за шести път

Милиардерът Илън Мъск стана баща за пореден път, което той лично съобщи в акаунта си в Twitter. Майката на детето е приятелката му, певицата Клер Буше, по-известна като Граймс.

 

 

 

 

„Майката и детето са добре”, написа предприемачът в отговор на един от последователите си. Когато го попитаха как ще кръсти сина си, Мъск предложи варианта „X Æ A-12 Musk”. Заради  многобройните молби на своите почитатели милиардерът публикува и своя снимка с новороденото.

Връзката на Илън Мъск и Граймс за пръв път стана известна преди две години – през май 2018-а, когато се появиха на червения килим на Met Gala като двойка, изненадвайки присъстващите.

През януари 2020-а Граймс намекна за бременността си, публикувайки своя снимка с голям корем. Тогава мнозина решиха, че това е просто фотосесия в духа на провокативната певица. Още повече, че до по последния момент нито тя, нито Мъск коментираха бременността, без да я потвърждават, или да я опровергават.

Вече е ясно, че Граймс не се е шегувала. В интервю за списание Rolling Stone певицата разказа как се е решила на тази важна стъпка. „За едно момиче бременността е означава да жертва своето тяло и свобода. Това е доста безумна жертва, на която може да се реши само половината от населението. За мен актът на незащитен секс беше много сериозна стъпка. Сякаш пожертвах силата си в онзи момент. Сякаш капитулирах. През всички години досега съм избягвала подобна ситуация. Аз никога не капитулирам пред нищо, така че това беше фундаментално решение за мен”, съобщи Граймс.

За 32-годишната певица новороденото момче от Илън Мъск е първо дете, докато самият милиардер, който тази година навършва 49, стана баща за шести път. Той има петима синове от първата си съпруга Жюстин Уилсън.

Граймс (Клер Буше).

Мъск и Уилсън се запознават докато учат в университета в Онтарио. Двамата се женят през 2000 г., а след преместването в Лос Анджелис им се ражда син, когото кръщават Невада. Детето умира в бебешка възраст, спирайки да диша в съня си.

Съпрузите все още искат дете, затова решават да прибегнат към ин витро процедури. Така през 2004 г. се раждат близнаците Ксавие и Грифин, а след още две години – тризнаците Кай, Саксън и Деймиън.

Всички момчета учат в специалната школа Ad Astra, основана лично от Илън Мъск, която се намира на територията на централния офис на SpaceX.

Преди броени дни Илън Мъск неочаквано заяви, че възнамерява да разпродаде цялото си имущество, защото то го „дърпало назад”. Мнозина последователи на милиардера решиха, че това това са думи, изречени в ситуация на афект. Инженерът беше много разстроен заради невъзможността да открие фабрика на Tesla във Фримонт, след като карантинните мерки в Калифорния бяха удължени до края на месец май.

Клер Буше и Илън Мъск.

Оказа се обаче, че Мъск е сериозен – поне два имота, собственост на инженера, вече са предложени за продажба. По-рано единият от тях е принадлежал на актьора Джийн Уайлдър, известен най-вече с ролята си във филма”Уили Уонка и шоколадовата фабрика”. Става дума за имение в района Бел Еър на Лос Анджелис, което се продава за 9.5 млн. долара.

Другата къща на Мъск в Бел Еър, която той купи през 2017-а за 17 млн. долара, милиардерът възнамерява да продаде за 30 милиона. Да се надяваме, че инженерът ще запази поне едно жилище, което да може да побере него, Граймс и шестте му деца.