Коледният брой на списание Banker Special е вече на пазара!

От новия, коледен брой на списание Banker Special ще може да научите какви са приоритетите на вицепрезидента Илияна Йотова по време на втория ù мандат.

В интервю, водено от главния редактор на Banker Special – Силвия Джагарова и от журналиста Калоян Атанасов, Илияна Йотова споделя каква оценка поставя на двата служебни кабинета, назначени от президента Румен Радев.

Вицепрезидентът дава отговор на въпроса в каква посока трябва да е ориентирано бъдещото икономическо развитие на страната ни на фона на предстоящите глобални промени, породени от Зелената сделка и другите ключови стратегии на Европейския съюз.

„Няма по-обединяваща кауза от бъдещето на децата на България“ – подчертава Илияна Йотова, попитана около кои национални каузи трябва да се обединим.

А по отношение на многото социални каузи, които застъпва, Илияна Йотова поставя сред приоритетите си проблема с разделението и омразата в обществото ни.

„Живеем в разтрогнато общество – виждаме в опонента враг, а не човек, чиито мисли трябва да чуем…. Кризите, които ни застигат една след друга, ни показват по болезнен начин, че само заедно можем да се справим“ – обобщава Йотова.

Но въпреки всичко в края на интервюто си е оптимист и пожелава на българския народ освен здраве и вътрешна свобода. Онази вътрешна свобода която ни прави силни и ни дава самочувствие!