Наша сънародничка се нуждае от помощта ни

Това е 19-годишната Татяна Иванова от Добрич, чиято най-съкровена мечта е да стане първата българска жена космонавт. За целта, обаче, и е нужна немалка финансова подкрепа.

 

По-рано тази година Татяна бе приета да учи „Космическо инженерство“ със специализация „Ракетни горива“ в първия специализиран университет по авиация и космонавтика в света – Embry–Riddle Aeronautical University в американския щат Флорида.

Татяна Иванова.

Само че, за да се запише като студент, българката с голяма мечта се нуждае от 84 300 лева. За това се разбра от личния профил на младата добричлийка във Facebook.

Embry–Riddle Aeronautical University в американския щат Флорида.

Нещо повече – Татяна бе приета за пролетния семестър, който започва през началото 2023-а, затова цялата сума трябва да бъде събрана до края на тази година. Допълнително преди броени дни в платформата „Подкрепи.бг“ бе създадена кампанията „Таня – космическото момиче на България по пътя към звездите!“; до момента около 996 души са дарили малко над 63 хил. лева.

 

Оттук можете и вие да помогнете да сбъденете съкровената мечта на Татяна – https://podkrepi.bg/campaigns/tanya-kosmicheskoto-momiche-na-bulgariya-po-putya-kum-zvezdite?fbclid=IwAR10kzFI8PZFhLtzdadvjfpmEwxOP4h5E_6Y7aeikZmb4SXV8K_y6mTlswY .

 

Силно се надявам България отново да стане космическа сила. Помогнете ми да изстрелям мечтата си сред звездите! Благодаря от сърце на всички компании, фондации и частни лица, подкрепили ме до момента.” – гласи част от съобщението ѝ в социалната мрежа.

Любопитно е да се спомене, по информация на „Дарик нюз“, че още през този февруари Татяна замина за Флорида, където премина обучение по проект PoSSUM към НАСА и Международния институт по космически науки. Една от малките институции, които тренират и сертифицират кандидат-астронавти за суборбитални полети.