Холивуд: Ема Уотсън също със собствена марка алкохол

След Джъстин Тимбърлейк, Джей З, Джордж Клуни, Кейт Хъдсън и Дрю Баримор, дойде редът и на знаменитата британка.

 

 

Нова кариера

Ема Уотсън може и да е постигнала блестящи успехи като актриса и активистка, но явно е решила да просперира и в алкохолния бранш. Затова не е чудно, че преди няколко дни британката лично сподели новината за своя първи собствен джин в личния си Instagram профил.

Френското вдъхновение

Лозята край Шабли.

Напитката носи името Renais (от фр. „прероден“) и е колаборация с родния ѝ брат Алекс. Джинът е произведен във Франция, по-точно градчето Шабли, намиращ се в региона Бургундия-Франш Конте, прочуто с винопроизводството си. А точно в Шалби се намират лозята на баща ѝ Крис Уотсън, който се занимава с винарство и дестилация от поне 30 години.

Същността на джина

Тайната на добрия и изтънчен вкус на Renais се крие в неговата дестилация, като част от винените гроздове са собствено производство на фамилния Domaine Watson. Наред с това към успешната алкохолна формула също са добавени и специалният местен сорт грозде Chablis Grand Cru, цветя от липа, плодове от растението кубеба и акациев мед.

Мотивацията

Ема и Алекс Уотсън.

Със сигурност не е особено лесно да се произведе качествен джин. Исках да направя нещо, което никой досега не е правил: да хвана есенцията на специфичния тероар (връзката между характеристиките на даден селскостопански продукт (качество, вкус, стил) и географския му произход), уникалността на Шабли, вековните традиции и важни алкохолни съставки на местното население, за да ги въплътя в нашия собствен джин.“ – споделя Алекс Уотсън.

За мен Renais е семеен проект – не само, защото регионът Шабли събужда множество специални спомени от моето детство, но имах и възможността да създам нещо изцяло наше с помощта на брат ми Алекс. Особено се гордея с преработката на гроздето от различни лозя – включително и тези на баща ми – за всеобщото намаляване на отпадъците...“ – допълва Ема.

За поръчки

Джинът Renais ще бъде пуснат в продажба през юни, като цената му ще бъде 45 паунда за бутилка. Повече информация можете да намерите в официалния сайт на Renais – https://www.renais.co.uk/pages/our-story .